Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Yaşam ve Eğlence > Sağlık
Kayıt ol SSS Topluluk Ajanda Bugünün Mesajları Ara

Sağlık Sağlık hakkında her şey


Anksiyete ile Başa Çıkmak İçin Kullanabileceğiniz 5 Basit Teknik

Sağlık hakkında her şey


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 27 Mart 2024, 09:50   #1
Gold Knight
Crazy kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 7 ay 26 gün
Üye No: 886
Mesajlar: 1,572
Konular: 1542
Rep Gücü: 12
Rep Puanı: 1000
Varsayılan Anksiyete ile Başa Çıkmak İçin Kullanabileceğiniz 5 Basit Teknik

Anksiyete ile Başa Çıkmak İçin Kullanabileceğiniz 5 Basit Teknik

Panik mi oldunuz? Anksiyete, yani kaygı kendini gösterdiğinde yapmanız gerekenler aslında basit, fakat biz bunları o anda nasıl yapabileceğinizle birlikte listeliyoruz.



Anksiyete ile başa çıkmanın yollarını bulmak zor olabilir-özellikle de o esnada. The Mood Space Terapisti Apurva Oza, "Anksiyete, dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir deneyim" diyor. "Yönetilmesi zor ve ezici bir duygu olabilir, genellikle bireyleri güçsüz hissettirir ve endişe ve korku tarafından tüketilir. Yaygınlığına rağmen, anksiyete genellikle yanlış anlaşılır ve damgalanır; bu da anksiyete yaşayanların yardım ve destek aramasını zorlaştırabilir. İster geçici bir duygu isterse uzun süreli bir mücadele olsun, anksiyete bireyin günlük yaşamı üzerinde derin bir etkiye sahip olabilir ve çalışmayı, okumayı ve diğer faaliyetlere katılmayı zorlaştırabilir."

Ancak Oza, her birini bilirseniz ve başlangıcını hissettiğinizde bu basit teknikleri hatırlar ya da bunlara başvurursanız, anksiyeteyle başa çıkmanın mümkün olduğunu gösteriyor. İşte sakinleştirici bir teknikle anksiyeteyle başa çıkmanın 5 yolu...

'5,4,3,2,1' Topraklama Tekniği
"Bu alıştırmaya derin bir nefes alarak başlayın. Etrafınıza bakın ve farkına varın:

Görebildiğiniz 5 şey-Önünüzdeki kitap, tavandaki vantilatör, bir kanepe ve benzerleri.
Hissedebildiğiniz 4 şey. Gömleğinizin ya da elbisenizin astarı, ayaklarınızın yere basması olabilir.
Duyabildiğiniz 3 şey. Çevrenizde duyabileceğiniz herhangi bir dış ses.
Koklayabileceğiniz 2 şey. Parfümünüz veya oda spreyi gibi odada koklayabileceğiniz herhangi bir şey.
Şu anda tadını alabildiğiniz 1 şey. Bu bir parça sakız ya da hala devam eden kahve tadı olabilir.
Bu egzersiz, odağınızı şu andaki çevrenize getirmenize yardımcı olur ve sizi o hoş olmayan düşünce veya duygulardan uzaklaştırır. Sağlıksız düşünce kalıplarını kesintiye uğratmaya yardımcı olur, sizi daha mevcut ve kendinizin farkında kılar.



Üçgen Nefes
"Adından da anlaşılacağı gibi, Üçgen nefesi bir üçgenin ışığında nefes almayı içerir. Bir üçgenin kenarlarını hayal edin - üç saniye boyunca nefes alın, nefesi üç saniye daha tutun ve kafanızda bir üçgen görüntüsüyle üç saniye boyunca nefes verin ve tekrarlayın.

Derin nefes alma veya şekil nefesi vücudunuz üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Kılcal damarlarınızı açarak vücudunuzun kan dolaşımınıza daha fazla oksijen almasına yardımcı olur. Vücudunuz üzerinde fiziksel bir etkiye sahiptir ve kaygıyı yatıştırmanıza yardımcı olur."

Dengeli Beslenmek
"Magnezyum minerali kasların gevşemesine yardımcı olur ve magnezyum eksikliği huzursuzluk, endişe ve uyku bozukluğuna yol açabilir. Yetersiz B vitamini ve kalsiyum alımı da anksiyete semptomlarını şiddetlendirebilir. Günlük diyetinizin tam tahıllı gevrekler, yeşil yapraklı sebzeler ve az yağlı süt ürünleri gibi gıdaları içerdiğinden emin olun.

Nikotin, kafein ve energizer (kafein içerenler) adrenal organlarınızı tetikleyerek ana stres kimyasallarından biri olan adrenalin salgılamasına neden olur. Bu nedenle, bunlardan kaçınmak en iyisidir. Ayrıca, yiyeceklerinizdeki işlenmiş ve yapay katkı maddelerinden kaçınmak da değişimi sağlayabilir."



Uykuya Öncelik Verin
"Stres hormonu olarak da bilinen kortizol, böbrek üstü bezlerinde bulunur. Yüksek kaygı veya stres yaşadığımızda zirve yapar ve rahatlamış bir durumda olduğumuzda azalır. Anksiyete ve uyku el ele gider. Uyku eksikliği ruh halini ve duygusal sağlığı etkiler, bu da anksiyete bozukluklarının karşılaştığı zorlukları daha da kötüleştirebilir. Derin nefes alma, gevşeme teknikleri, zihin ve beden egzersizleri, yatmadan önce zihninizi rahatlatmanıza yardımcı olabilecek birkaç gevşeme yöntemidir."



Davranış Aktivasyonu
"Davranış aktivasyonu, sizi yaşamda daha olumlu, rahat ve mutlu kılan aktiviteleri dahil etmenize yardımcı olur. Düşünme biçimimizi sıklıkla yanlış yorumlamaya ve olumsuz önyargılara sahip olmaya alışkınız. Bunlar bilişsel çarpıtmalar veya "düşünme hataları" olarak bilinir.

Hayatımızda en az bir kez çarpık düşünme biçimini tecrübe ederiz, bu nedenle ortaya çıktıklarında bu çarpıklıkları nasıl tanıyacağımızı ve bunlarla nasıl mücadele edeceğimizi öğrenmek önemlidir.

Bilişsel çarpıtmaların bazı örnekleri, çok az bilgiyle sonuca atlamak veya durumları aşırı uçlarda düşünmek veya aşırı genelleme yapmak veya başka bir kişinin düşüncelerini gerçekten ifade etmeden ne düşündüğünü veya hissettiğini düşünmek olabilir. Bu düşünceler konusunda size yardımcı olabilecek birkaç şey günlük tutmak, ruh halinizi takip etmek, iç gözlem yapmak ve değerleriniz, zevkleriniz ve hedefleriniz hakkında yazmaktır. Romantik ilişkiniz veya aileniz ve hatta kendinizle olan ilişkiniz hakkında iç gözlem yapmak da anksiyetenizi yönetmenize yardımcı olur. Bir terapistten profesyonel yardım almak anksiyete belirtilerinizi önemli ölçüde iyileştirebilir."



BU İÇERİK İLK OLARAK GQ INDIA WEB SİTESİNDE YAYINLANMIŞTIR.

Crazy isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Yanıt

ByNoGame 2500 TL Değerinde Çekiliş

Yanıtla

Etiketler
5, anksiyete, basa, basit, cikmak, icin, ile, kullanabileceginiz, teknik


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 1
Crazy

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 06:17.

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.